Den Billedkunstneriske Talentlinje i Aarhus Billed- og Medieskole er skudt i gang

Unge kunstneriske talenter fra Aarhus mødtes i september til årets første undervisning på Talentlinjen i Aarhus Billed- og Medieskole. Satsningen på unge talentfulde unge har vist sig at være et bæredygtigt initiativ for Aarhus Billed- og Medieskole, som samarbejder med ARoS omkring indsatsen.

Kunstnerisk udfoldelse, udfordringer og fællesskaber

Frederikke Wang er 20 år og går på 2. år på Talentlinjen, hun fortæller: ”Jeg startede på Talentlinjen i Aarhus Billed- og Medieskole, fordi jeg altid har elsket at lave tegneserier og illustrationer. Det første år har givet mig en masse gode udfordringer, en bredere horisont og gjort mig meget mere åben overfor forskellige kunstudtryk”.

Den Billedkunstneriske Talentlinje i Aarhus Billed- og Medieskole har i dette skoleår 16 elever fra 16-20 år. De unge arbejder med deres kunstneriske færdigheder indenfor bl.a. tegning, skulptur, collage, maleri og performanceart. September og oktober står i tegningens tegn - både klassisk og konceptuel tegning – og forløbet afsluttes med udgivelse af en publikation. Der er undervisning 1-2 aftner om ugen, weekendworkshops, studieture og et årligt nationalt talenttræf, som i foråret 2017 finder sted på Talentskolen i Næstved. Her møder de unge aarhusianere kunstinteresserede unge fra hele landet.

Et samlet miljø giver inspiration og styrke

Hanne Algot Jeppesen, leder af Aarhus Billed- og Medieskole, ser det som afgørende, at skolen har en Talentlinje for unge: ”At vi som kunstskole for børn og unge har denne overbygning – en Billedkunstneriske Talentlinje - sætter et niveau, som smitter af på hele Billed- og Medieskolen. De unge på Talentlinjen har qua deres alder et andet refleksionsniveau og skaber andre typer værker og udtryk end de yngre elever. Det er inspirerende for alle - og vi trives i et miljø med unge, dedikerede elever”.

Hans Tietze, som netop har afsluttet den 2 årige Talentlinje siger: ”Jeg har gået på Aarhus Billed- og Medieskole i mange år og lige siden, jeg var lille, syntes jeg, det var et vildt fedt at gå et sted, hvor jeg mødte børn og unge med samme interesse. Det var et godt miljø at gro i.”

Aarhus Billed- og Medieskole har en styrkeposition indenfor det kunstneriske arbejde med børn og unge i kraft af indsatser med både bredde og talent. ”Ved at have kvalificerede, kunstneriske tilbud hele vejen kan vi udfordre og fastholde eleverne, fra de er børn til de er unge”, siger Hanne Algot Jeppesen.

Frederikkes mål er at blande sine kunstneriske udfoldelser med sprog, som hun også brænder for. Hun arbejder på flere spor og et af dem er mod en illustratoruddannelse på Kolding Kunsthåndværkerskole, så hun en dag kan arbejde som illustrator og lave tegneserier på et magasin eller som selvstændig. Talentlinjen i Aarhus Billed- og Medieskole har været et godt springbræt til den videre fordybelse.

Om Den Billedkunstneriske Talentlinje i Aarhus Billed- og Medieskole

2-årigt fritidsforløb for unge 16-20 år med særlig interesse for og erfaring med kunst. Der er flere timers ugentlig undervisning, weekendforløb og studieture. Samarbejdet med ARoS sikrer nærkontakt med kunsten. Talentlinjen giver kunstnerisk fordybelse og afklaring i forhold til videregående uddannelser.

Der optages nye elever årligt i maj / juni på baggrund af en optagelsespræsentation.

For yderligere information
Leder Hanne Algot Jeppesen tlf. 86202223 / 30231424, mail: post@aarhusbilledogmedieskole.dk

www.aarhusbilledogmedieskole.dk