Skoletjeneste 2024/25
FORFATTERSKOLE
Kreativ skrivning – publikation
Workshop i kreativ skrivning, hvor vi arbejder med digte og kortprosa og eksperimenterer med sproget som materiale. Gennem ordlege, skriveøvelser og diskussioner får eleverne sprogets sanselige sider ind under huden og op i fingrene. Undervejs deler underviseren ud af egne erfaringer som forfatter. Workshoppen afsluttes med en publikation med elevtekster.
Målgruppe: 6.-9. klassetrin
Varighed: 2 dage á 3 timer kl. 9-12
Kreativ skrivning – performance
Når vi skriver, finder vi vores egen stemme. Litteratur lyder af noget. Den er ikke bare skrift – den skal ud af vores munde – ud af den krop den er skrevet med. Underviseren vil med sine oplæsninger vise de unge, hvor forskellige digte kan være og sørge for at gøre digtningen tilgængelig. Eleverne skriver og skaber derefter digte og læser op. Digtene samles efterfølgende i en tryksag.
Målgruppe: 5.-9. klassetrin
Varighed: 1 dag á 4 timer kl. 9-13
BILLEDER OG MEDIER
Tegning på skemaet
Tegning på skemaet giver eleverne redskaber til at dygtiggøre sig indenfor tegning. Vi arbejder med øvelser efter objekter og i fri hånd. Workshoppen tilrettelægges efter aldersgruppen og kan tænkes ind i forskellige forløb evt. som del af et valgfag.
Målgruppe: 3.-9. klassetrin
Varighed: 1 dag á 3 timer kl. 9-12/10-13
Grafisk værksted
I dette værksted får eleverne kendskab til forskellige grafiske teknikker og materialer, som monotypi, skumpap og stencils. Vi arbejder både med individuelle øvelser og kollektive processer og med det grafiske tryk fra eksperiment til et værktøj for budskaber.
Det grafiske værksted tilrettelægges efter aldersgruppen og kan tænkes ind i forskellige skoleforløb evt. som del af et valgfag.
Målgruppe: 3.-9. klassetrin
Varighed: 1 dag á 3 timer kl. 9-12
Filmfortælling – montageøvelser
Med udgangspunkt i montageprincippet, hvor to klip ikke nødvendigvis hænger billedlogisk sammen, introducerer vi nogle af filmfortællingens vigtigste og mest enkle virkemidler. Vi konstruerer og manipulerer mening ved at sætte klip forskelligt sammen, og bygger videre derfra.
På denne måde åbner vi for flere meninger, som også appellerer til forskellige fortolkningsmuligheder. Vi tager også hul på at forstå og bruge den dramatiske spændings vigtigste elementer: frygt og håb.
Eleverne indbygger deres egne dagsordener, hvor vi lægger vægt på troværdighed. Eleverne arbejder i hold med klassiske filmholdsfunktioner, og som dagen skrider frem får den improviserede øvelse vigtig betydning.
For nogle hold bliver resultatet en stribe separate øvelser, for andre en mere sammenhængende historie. Eleverne kan tage værktøjerne med sig videre, til at skabe mere kraftfulde elementer i deres egne filmhistorier. Klassen får alle deres øvelser tilsendt efterfølgende.
Målgruppe: 5.-9. klassetrin
Varighed: 1 dag á 5 timer kl. 9-14
MODTAGEKLASSER
Kunstforløb for modtageklasser
Workshoppen giver eleverne redskaber til at udtrykke sig inden for tegning. Der introduceres til forskellige metoder, materialer og eksperimenter med tegning. Som en naturlig del af workshoppen arbejdes der med sprogstimulering. Med fokus på den kreative proces og oplevelse kan tegning videreudvikles til grafisk tryk og skulpturelle udtryk. Workshoppen tilrettelægges efter aldersgruppen, niveau og evt. særlige interesser i den enkelte klasse.
Målgruppe: alle klassetrin – MOA, MOB, MOC og MOD
Varighed: 1 dag á 2-3 timer
Pris: Gratis
Fantasiordbogen for modtageklasser
På workshoppen skal vi lave flotte tryk med bogstaver, som skal dekoreres med farver og mønstre. Derefter skal vi bruge bogstaverne, og ikke mindst vores fantasi, til at finde på skøre ord og deres betydning. Til slut samler vi alle ordene i en hjemmesyet, vaskeægte eventyrlig fantasiordbog, som klassen får med sig hjem. Hensigten med workshoppen er at introducere børnene for nye og anderledes måder at udtrykke sig kreativt på. Derudover
arbejdes der med sprogstimulering og -forståelse på en kreativ og legende måde.
Målgruppe: alle klassetrin – MOA, MOB, MOC og MOD
Varighed: 1 dag á 3-4 timer
Pris: Gratis
Filmforløb for modtageklasser
Forløbet introducerer formmæssige virkemidler i kortfilm, med sprogstimulering som en naturlig del. Den første dag hos os lærer eleverne filmsamarbejde, gennem optagelse og sammensætning af få klip ad gangen. Det er grundlæggende tekniske og æstetiske virkemidler. Hjemme arbejder eleverne med enkle øvelser, med vores materiale som inspiration. Den sidste dag hos os udvider og finpudser vi med flere metoder, virkemidler, og ser lidt på plot, karakter og drama.
Målgruppe: alle klassetrin – MOA, MOB, MOC og MOD
Varighed: 2 dage á 4-5 timer
Pris: Gratis
Tilmelding
Tilmelding til Skoletjenesten åbner d. 3. juni 2024 på tlf. 8620 2237.
Økonomi
Prisen er 600 kr. pr. klasse pr. skoletjenesteforløb for kommunale skoler. For privatskoler er prisen 1.200 kr. pr. klasse.
Beløbet dækkes af ULF, hvis du umiddelbart efter booking udfylder skemaet, som findes her.
Afbud skal ske mindst en uge før forløbet.
Ved manglende fremmøde faktureres skolen 1.500 kr.
Antal forløb pr. skole
Som udgangspunkt kan en skole booke op til 2 forløb i alt, for at vi kan tilgodese så mange skoler som muligt.