
Skoletjeneste 2022/2023
Kortfilm
Forløbet tager udgangspunkt i fortællingens mindre dele. Filmens teori og praksis introduceres gennem første dags praktiske øvelser, hvor eleverne i 3-4 filmhold starter med at skrive, instruere, optage og redigere få sekunder ad gangen – små gyldne øjeblikke – som trinvis udvides og flere filmfaglige teknikker og principper tilføjes. De to sidste dage producerer hvert hold en grundigere “svendeprøve” på omkring et minut. Forløbet foregår på Aarhus Billed- og Medieskole og strækker sig over 3 intense dage, der kræver fantasi, mod, samarbejde, selvdisciplin og fokus. Klassen modtager efterfølgende alle øvelser og de endelige film.
Målgruppe: 5.-10. klassetrin
Praktisk forløb: 3 dage á 4 timer (kl. 8.55 til 13)
Underviser: Simon Falkentorp
Kortfilmsforløb – beskrivelse (PDF)
Læs venligst PDF inden forhåndsbooking på Aarhus Billed- og Medieskole.
Animation 4.-6.- klassetrin
Her er der fokus på historiefortælling. Klassen får indblik i, hvordan man laver en animationsfilm fra idé til færdig film. Igennem en fælles rammesætning og storyboards arbejder eleverne i grupper med at udvikle historier, figurer og baggrundsdesign. I workshoppen arbejder vi målrettet med animationsteknikker og lyd, elementer der sammen med historie- og figurudviklingen er med til at give indsigt i, hvordan man skaber en forståelig visuel fortælling. Figurer og kulisser klippes ud i karton. Workshoppen afrundes med en præsentation af de færdige film.
Målgruppe: 4.- 6. klassetrin
Varighed: 2 dage á 5,5 timer kl. 9-14.30
Undervisere: Flemming Bæk og Peter Aagaard Jensen
Animation – beskrivelse (PDF)
Læs venligst PDF inden forhåndsbooking på Aarhus Billed- og Medieskole
Animation 7.-8. klassetrin
Her er der fokus på bevægelsen – at levendegøre en figur. I workshoppen arbejder vi med små finurlige animationer, og vi undersøger, hvordan en enkelt bevægelse kan rumme eller begynde en lille fortælling, der videre kan udforskes i en serie af små loopende animationer. Materialet er fotos printet i sort/hvid, hvorpå eleverne tilføjer et lag af bevægelse med tusch eller maling. Denne type animation kan føres tilbage til 1800-tallet, men rummer alligevel stærke ligheder med dagens billedsprog. Det færdige værk kan deles via SMS.
Målgruppe: 7.- 8. klassetrin
Varighed: 1 dage á 5,5 timer kl. 9-14.30
Undervisere: Flemming Bæk og Peter Aagaard Jensen
Kreativ skrivning
Workshop i kreativ skrivning, hvor vi arbejder med digte og kortprosa og eksperimenterer med sproget som materiale. Gennem ordlege, skriveøvelser og diskussioner får eleverne sprogets sanselige sider ind under huden og op i fingrene. Undervejs deler underviseren ud af egne erfaringer som forfatter.
Målgruppe: 6.-9. klassetrin
Varighed: 2 dage á 3 timer kl. 9-12
Underviser: Carsten René Nielsen eller Noa Kjærsgaard Hansen
Tegning på skemaet
Tegning på skemaet giver eleverne redskaber til at dygtiggøre sig indenfor tegning. Vi arbejder med øvelser efter objekter og i fri hånd. Workshoppen tilrettelægges efter aldersgruppen og kan tænkes ind i forskellige forløb evt. som del af et valgfag.
Målgruppe: 3.-9. klassetrin
Varighed: 2 dage á 2 timer eller 1 dag á 3 timer
Underviser: Jens-Rune Gissel eller Tine Werner
Kunstforløb for modtageklasser
Workshoppen giver eleverne redskaber til at udtrykke sig inden for tegning. Der introduceres til forskellige metoder, materialer og eksperimenter med tegning. Som en naturlig del af workshoppen arbejdes der med sprogstimulering. Med fokus på den kreative proces og oplevelse kan tegning videreudvikles til grafisk tryk og skulpturelle udtryk. Workshoppen tilrettelægges efter aldersgruppen, niveau og evt. særlige interesser i den enkelte klasse.
Målgruppe: alle klassetrin
Varighed: MOA: 1 dag á 2 timer
MOB, MOC og MOD: 1 eller 2 dage á 2 timer
Undervisere: Aarhus Billed- og Medieskole
Pris: Gratis
Kortfilm for modtageklasser
Forløbet tager udgangspunkt i fortællingens mindre dele. Filmens teori og praksis introduceres gennem første dags praktiske øvelser, hvor eleverne i 3-4 filmhold starter med at skrive, instruere, optage og redigere få sekunder ad gangen – små gyldne øjeblikke – som trinvis udvides og flere filmfaglige teknikker og principper tilføjes. De to sidste dage producerer hvert hold en grundigere “svendeprøve” på omkring et minut. Som en naturlig del af workshoppen arbejdes der med sprogstimulering. Klassen modtager efterfølgende alle øvelser og de endelige film.
Målgruppe: Modtageklasser
Praktisk forløb: 3 dage á 4 timer (kl. 8.55 til 13)
Underviser: Simon Falkentorp
Pris: Gratis
Kortfilmsforløb – beskrivelse (PDF)
Læs venligst PDF inden forhåndsbooking.

Tilmelding
Tilmelding til Skoletjenesten åbner d. 19. april 2022. Der er åbent for tilmelding og spørgsmål til skoletjenesteforløb mandag – tirsdag kl. 9-14 på tlf. 8620 2237.
Priser
Prisen er 600 kr. pr. klasse pr. skoletjenesteforløb for kommunale skoler.
For privatskoler er prisen 1.200 kr. pr. skoletjenesteforløb pr. klasse.
Afbud skal ske mindst en uge før forløbet.
Ved manglende fremmøde faktureres 1.500 kr.
Antal forløb pr. skole
Som udgangspunkt kan en skole booke op til 3 forløb i alt, for at vi kan tilgodese så mange skoler som muligt.