Torsdagstalks

Afrund dagen med en torsdagstalk i Aarhus Billed- og Medieskole. Formatet er enkelt – en time, en talk, en sandwich – og foregår i vores BGK galleri 215. Tidligere BGK-elever, kunstnere og andre kulturelle aktører vil komme og fortælle om det, de arbejder med og er optaget af. Der bliver tid til spørgsmål og mulighed for samtaler på tværs.

Ønsket med torsdagstalks er at styrke miljøet omkring vores BGK og inspirere elever og netværk, samt understøtte et spirende kunstnerisk udviklingsmiljø i Aarhus.

Vores torsdagstalks er gratis og åbne for alle – du skal bare melde dig til herunder.

Du kan følge med her på siden og på Instagram, hvor vores torsdagtalks løbende annonceres.

Har du en god idé til en torsdagstalk, så kontakt os meget gerne på bgk@aaboms.dk

Torsdag d. 2. maj 2024 kl. 16.30-17.30
Oplægsholder: Laurits Helligsøe

Laurits er filminstruktør og grundlægger af den alternative dokumentarfilmskole DOKTRIN.

Til torsdagstalken vil han med udgangspunkt i sine nuværende projekter, give sit bud på hvordan man kan arbejde visuelt og kunstnerisk med virkeligheden gennem filmiske skitser og eksperimenter – med et fokus på ikke blot at dokumentere virkeligheden, men udfolde den gennem en kunstnerisk linse, der måske kan åbne op for nye perspektiver.

I sit arbejde med DOKTRIN er Laurits optaget af at udforske kunstneriske samarbejder og sin egen kunstneriske udvikling. DOKTRIN er en ny 3 årig deltidsuddannelse i Aarhus organiseret som en frivillig forening, hvor det er eleverne selv der er administrerer og planlægger deres uddannelse. Skolen har 4 faglinjer: Instruktør, klipper, lyddesigner og producer., hvor Laurits selv går på instruktørlinjen.

Tilmeld dig talken  her

Laurits var i 2020 nomineret til en Robert for sin personlige dokumentarfilm ‘Morfar Flytter Hjemmefra’. Filmen kan ses her

____________________

Tidligere talks
Torsdag d. 25. januar 2024
Oplægsholder: Frida Daugaard Wamsler

Frida Daugaard Wamsler er studerende på Det Jyske Kunstakademi og var elev på BGK i Aarhus Billed- og Medieskole 2020-2023. Hendes arbejde tager udgangspunkt i collagen og undersøgelser af mediets rummelighed.

Talken kommer til at handle om hvordan man som ung kunstner kan skabe en praksis, blandt andet ud fra værktøjerne tilbudt på BGK. Derudover gives et indblik i den konkrete, nyopstartede kunstneriske praksis, med udgangspunkt i tilblivelsen af Fridas kommende udstilling på THE DOLLHOUSE EXHIBITION SPACE, i samarbejde med arkitektstuderende Selma Bruun Bisgaard.

Torsdag d. 2. november 2023
Petra Hauthorn Svennevig: “At Night, We Sleep”

Petra Hauthorn Svennevig er tegneserieskaber og illustrator fra Aarhus, hvor hun tidligere var elev på BGK.
I foråret 2023 dimitterede hun fra Grafisk Fortælling på animationsskolen i Viborg med sin bachelor-tegneserie “At Night, We Sleep”, og hun arbejder i øjeblikket i et animationsstudie i København.

Hun vil fortælle om studielivet på The Animation Workshop og om tegneserier og deres mange virkemidler. Hun vil også gennemgå hendes arbejdsproces med sin graphic novel, fra idé gennem storybeats, manuskript, skitser og rentegning til færdig bog.

“At Night, We Sleep” kan læses her