BILLEDVÆRKSTED PÅ BEDER SKOLE – HOLD 36

Uge 11 – opgave 6

I dag skal lave en film.

I skal bruge:
Den scenografi, I har arbejdet på de sidste gange
En handske
Lidt tape
Et stykke hvidt papir
En blyant, tuschpen eller kuglepen
Et stort spækbræt eller lignende og noget at stille spækbrættet op ad

Du får også brug for en person til at optage filmen på en mobiltelefon.

Jeg har selv haft en fest med at lave denne opgave, så det håber jeg, at I også får.

Hvis I kigger på billede 1, kan I se, hvordan jeg har sat hytten og skovbunden op. Gryden bagved er der for at støtte et spækbræt, som jeg sætter op på billede 2.

På billede 3 kan I se, at jeg har sat skoven op også.

Så har jeg tegnet en tegning af mit ansigt og tapet tegningen fast på en handske. Det kan I se på billede 4.

På billede 5 kan I se, at der hvor hovedet sidder fast på handsken, har jeg bundet et bånd omkring, som et halstørklæde. Hvis I har et bånd, kan I gøre det, men det er ikke vigtigt.

På billede 6 kan I se hvordan handskedukken ser ud, når jeg har taget en sweater på der går lidt ned over handsken. Det kan I gøre, hvis I synes.

På billede 7 kan I se hvordan jeg sidder på hug med handsken på og holder handskedukken op foran baggrunden.

Så har jeg lavet den lille film, som I kan se til venstre. Min mand har holdt telefonen og filmet.

Lav selv en lille tilsvarende film.

Kærlig hilsen Ginette

Aarhus Billed- og Medieskole

Uge 10 – opgave 5

I dag skal I bygge en lille hytte af de pinde, I samlede i sidste uge.

Jeres hytte behøver ikke at se ud som min, men er bare et eksempel. Jeg har brækket pindene over, men hvis I har en sav eller en rosensaks, kan I klippe eller skære grenene pænt til.

I kan se på billederne, hvordan jeg har bygget hytten op og limet grenene sammen med lim fra limpistolen. På det sidste billede kan I se hytten i mit skovbillede.

Aarhus Billed- og Medieskole

Uge 9 – opgave 4

Det var dejligt at se jer i sidste uge. Denne uges opgave bygger videre på den opgave, I fik lige før vinterferien.

I dag skal i lave en skovbund.

I skal starte med at lime papir sammen med limstiften, så det får samme længde som den skov, I lavede sidst. På denne tid af året er skovbunden mest brun, så I skal male papiret brunt. Hvis I ikke har noget brun maling, kan I male med kaffe – det skal være noget meget stærk kaffe – det er det, jeg har gjort. Hvis I ikke har en pensel, kan I duppe med et stykke toiletpapir, en klud eller en svamp.

Når I har malet papiret brunt, skal I klippe nogle former der ligner blade ud af brunt papir. I kan bruge aviser, blade eller reklamer, ligesom i den sidste opgave. I kan også samle nogle pinde, eller sten, som I lægger i skovbunden, sammen med de blade I har klippet ud.

I næste uge skal I arbejde videre med jeres skovbillede. I skal samle nogle pinde på tykkelse med en finger og lægge dem til tørre. I skal bruge mange, for I skal bygge en hytte af dem næste gang.

Rigtig god fornøjelse.

Aarhus Billed- og Medieskole

Uge 6 – opgave 3

Denne uges opgave er en opgave i 4 trin. Opgaven i dag er første trin, og de følgende gange får I de næste trin. Derfor er det vigtigt, at I gemmer det, I laver fra gang til gang. I skal nemlig arbejde videre på det.

I dag skal I bruge:
3 stk. ulinieret A4-papir
1 saks
1 limstift
Ugeblade, aviser eller reklamer
1 blyant
Tape

Tape de 3 A4-ark sammen på bagsiden – de skal være i højformat.

Tegn nøgne træer på avispapir og klip dem ud. Lim træerne på A4-papiret med limstiften. Det er meningen, at det skal forestille en skov, så der skal mange træer til.

Klip så blade i røde, gule og brune farver ud af aviser eller reklamer og lim nogle af dem på træerne og nogle af dem ned i skovbunden.

Træerne på billedet, som I ser her, er ikke færdige. Der skal mange flere træer til og der må også gerne være nogle fugle i træerne og evt. nogle dyr i skoven.

Rigtig god fornøjelse.

Aarhus Billed- og Medieskole

Uge 5 – opgave 2

Du skal bruge 3 stk. ulinjeret papir, en blyant, kuglepen eller tuschpen, evt. farver og 3 musiknumre.

Opgaven er, at du skal skrive 3 breve:

• Et glad brev
• Et vredt brev og
• Et ked af det brev

Du behøver ikke skrive pænt, for det er ikke nødvendigt at brevet kan læses. Du må gene tegne i brevet, og brug gerne farver.

Du kan få hjælp til at komme i den rigtige stemning ved at høre et musiknummer, der passer til stemningen i brevet. Jeg har hørt “Love me do” med The Beatles, “Hello from the other side” med Adele, og “Tainted love” med Marilyn Manson mens, jeg har skrevet brevene.

God fornøjelse – og husk at gemme dine værker!

Aarhus Billed- og Medieskole

Uge 4 – opgave 1

Hvis du prøver at søge på ‘Mandalas’, kommer der nogle mønstre frem som du kan bruge som inspiration til denne første øvelse.

Du skal bruge: 1 stk hvidt eller farvet papir, pap, træ plastik eller lignende. Det skal helst være i A4 format eller større, dvs. mindst på størrelse med et ark printerpapir.

Derudover skal du bruge 1 saks, 1 kuglepen eller blyant, glas eller plastik forme til at tegne efter, ugeblade, reklamer, eller aviser.

Evt. En limstift.

Læg dine glas- eller skålskabeloner på et ark papir, du vil bruge i dit mønster og tegn omkring formen. Klip formen ud. Lav flere former i forskellige størrelser og læg dem ovenpå eller udfor hinanden på baggrunden, så de danner et mønster.

Du kan også folde et stykke papir og klippe i det, så kan det evt. danne en ramme om dit mønster.

Du kan nu fylde ud med detaljer. Når du synes, at dit mønster er færdigt, kan du tage et billede af det og enten lime det fast til baggrunden med limstiften, eller skille mønsteret ad og bruge delene i andre mønstre.

Hvis du bruger farvet papir, er det vigtigt, at farverne klæder hinanden. Øv dig i at se hvilke farver, du synes er flotte sammen.

Hvis du ikke har nogle blade eller reklamer med farvet papir, kan du bruge avispapir og lave et sort / hvidt mønster.

Jeg vil meget gerne se, hvad I laver så send mig gerne et billede af det flotteste mønster i får frem.

Gem endelig jeres mønstre og klip, måske skal vi bruge dem igen.