Vi skyder 2023 ind med drømmene. En af skolens elever er i samarbejde med Aarhus Billed- og Medieskole blevet tildelt Statens Kunstfonds Drømmestipendier.

Med Drømmestipendiet får 16 årige Milda Marinovska mulighed for at booste sin kunstneriske udvikling inden for tegning og billedkunst. Planen er et mentorforløb/kunstforløb i London, Berlin eller Firenze, hvor Milda kan få nye udfordringer, lære at eksperimentere og tilegne sig nye metoder og teknikker, hun kan bruge i sine kunstneriske processer.

”Jeg har haft tegneglæde, siden jeg var lille og tegning er absolut mit bedste talent. Billedkunsten inspirerer mig meget og hjælper mig til at blive klogere på mig selv og min tilværelse. Jeg elsker at bearbejde de indtryk, jeg får, på en kunstnerisk måde. Dømmestipendiet er et motiverende skulderklap, og en mulighed for at skrue endnu mere op på mine ambitioner som ung billedkunstner og for at gå nogle nye veje i mine projekter, se fremad og stole mere på mig selv” – Milda Marinovska


Kunstskole for børn og unge

I Aarhus Billed- og Medieskole har Milda gået til tegning og grundhold i billedkunst. Her har hun kunne udvikle sine evner inden for bl.a. tegning, maleri og skulptur under kyndig vejledning af skolens undervisere, der alle selv er kunstnere og fagpersoner inden for det kunstneriske felt.

”Det er så velfortjent at Milda med sit lysende talent og sin helt egen skæve og særlige streg har modtaget et drømmestipendie. Vi glæder os meget til at følge Mildas rejse! ” – Hanne Algot Jeppesen, Leder Aarhus Billed- og Medieskole

På Aarhus Billed- og Medieskole undervises både skoleklasser, fritidselever og unge på Billedkunstneriske Grundkursus (BGK) og dermed kommer skolen i berøring med mange børn og unge. Nogle af dem opdager en interesse, de kan fordybe sig i sammen med andre. At der findes kunstneriske miljøer og muligheder for alle børn og unge er afgørende for, at det kunstneriske kan spire og gro i dem og verden.


Drømmestipendier

Statens Kunstfonds Drømmestipendier tildeles unge i alderen 13-17 år og har til formål at støtte talentfulde, kreative unge ved at give støtte til at realisere den / de unges kunstneriske drømme og projekter.