PRESSEMEDDELELSE: Genopdag den gamle skole til Forårsudstilling

Aarhus Billed- og Medieskole slår fredag d. 26. april kl. 15-17 dørene op til Forårsudstilling under titlen ’Genopdag’. Der vises værker skabt af 300 børn og unge, der i løbet af året har fulgt fordybende fritidsforløb i Aarhus Billed- og Medieskole. Derudover vises projekter fra de 1.200 børn og unge, som har deltaget i skoleworkshops i blandt andet kreativ skrivning, kortfilm, animation og tegning.

Kunstnerisk fødekæde til Forårsudstilling
Rammerne omkring Aarhus Billed- og Medieskole er i udvikling, og eleverne på skolens tre-årige Billedkunstneriske Grundkursus – BGK’en har for nylig fået mere plads at udfolde sig på med nye atelierer på Brobjergskolen, hvor Aarhus Billed- og Medieskole bor.

”I takt med at Aarhus Billed- og Medieskole indrettes med BGK’en for unge, udvikles det kunstneriske miljø for unge i byen. Aarhus er af Slots- og Kulturstyrelsen netop blevet udpeget som Talentkommune, og Aarhus Billed- og Medieskole er en af aktørerne i denne sammenhæng med BGK’en, der er med til at give næring til kunst- og kulturmiljøet i Aarhus”, fortæller Hanne Algot Jeppesen, leder af Aarhus Billed- og Medieskole.

På Forårsudstillingen vises arbejdet i hele den kunstneriske fødekæde fra de yngste på grundhold i billedkunst, til workshops for skoleelever og frem til værker af de unge talentspirer på talentuddannelsen – BGK’en.

Rammerne genopdages i Aarhus Billed- og Medieskole
I år forholder skolens elever sig til temaet ’Genopdag’, der giver anledning til at genopdage den gamle Brobjergskole og alt hvad den indebærer. Alle inviteres med indenfor i skolens nye – og gamle – værksteder, når Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad åbner udstillingen fredag d. 26. april kl. 15.

Dagen byder på tegnecrew, værkpræsentationer ved de unge på BGK’en og oplæsning ved forfattereleverne. Der vil være litterære overraskelser i skolens Kunstcamper i skolegården og en workshop, hvor alle kan være med til at genopdage papirflyveren.

Af værker som udstilles på Forårsudstillingen kan nævnes tegning, kortfilm, animation, skulptur, grafik, tegneseriestriber og litterære tekster af børn og unge.

Alle er velkomne!

Udstillingen er åben:
Fredag d. 26. april kl. 15-17
Lørdag d. 27. april kl. 11-16

Om Aarhus Billed- og Medieskole
Aarhus Billed- og Medieskole tilbyder undervisning og projekter for børn og unge fra 6-25 år inden for kunstneriske udtryksformer som tegning, maleri, skulptur, kortfilm, animation, kreativ skrivning mm. Vi har et 3-årigt Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK) for 16-25-årige og et mobilt værksted – Kunstcamperen, som kører til forskellige bydele i Aarhus og laver projekter. Aarhus Billed- og Medieskole bor i hjertet af Aarhus på den gamle Brobjergskole. Derudover har vi undervisning på en række skoler i Aarhus Kommune.

Aarhus Billed- og Medieskole er støttet af Aarhus Kommune

Kontakt
Hanne Algot Jeppesen, leder af Aarhus Billed- og Medieskole
tlf.: 3023 1424 / 8620 2223, mail: post@aaboms.dk

Talenterne har fået bedre rammer (artikel om Forårsudstillingen i Aarhus Stiftstidende, april 2019)
Se udstilling ‘Genopdag’ på den gamle skole (artikel om Forårsudstillingen i Aarhus Onsdag, april 2019)