Pressemeddelelse: Unge BGK-elever udstiller på Dokk1
Unge fra Aarhus Billed- og Medieskoles BGK (Billedkunstneriske Grundkursus) udstiller igen i år på Dokk1. Med udstillingen Dokk1 som scene forholder BGK’ernes værker sig til stedet. Udover udstillingen Dokk1 som scene udstilles BGK’ernes selvstændige værker, som er skabt i Coronatiden.

Udstillingerne kan ses i Ungeområdet på Dokk1 fra d. 10. juni 2020. Udstillingen er åben i perioden fra d. 10. juni til d. 10. august i Dokk1’s åbningstid.

Vi opfordrer alle til at følge Dokk1 og myndighedernes forholdsregler for ophold på stedet, og håber at udstillingens besøgende vil komme i mindre grupper.

Tre BGK-årgange viser afsluttende værker
Alle tre årgange fra Aarhus Billed- og Medieskoles BGK viser deres selvstændige værker. Det er et afslutningsforløb i skolens årshjul, hvor eleverne selv vælger medie og indhold og arbejder selvstændigt frem til en præsentation på skolens Forårsudstilling. I år har det ikke været muligt at afholde Forårsudstilling i Billed- og Medieskolen, så vi er glade for at Dokk1 har udvidet samarbejdet med os og viser alle elevernes værker.

Udstillende elever
Bodil Klarskov Møller, Alberte Dixen, Sigurd Thingholm, Johanne Vium Olsen, Íris Þöll Þórsdóttir, Amalie Kühle, Lise Bøgh Pedersen, Bjørg Dyg Nielsen, Esther Bjerg-Rasmussen, Zylvester Baltazar Rodriguez-Kusk, Ida Friis Thomsen, Marius Kure, Katinka Olrik, Hanna Hirschsprung Lange, Clara Esbjerg.

Dokk1 som scene
Seks unge fra 2. og 3. årgang på BGK’en har gennem et forløb forholdt sig til bibliotekskonteksten og viser nu individuelle værker, der benytter Dokk1 som en scene. Vi har b.la. fundet inspiration i ”One minute Sculptures” af den Østriske kunstner Erwin Wurm, der arbejder med absurde små optrin i offentlige rum og den islandske kunstner Sigurdur Gudmundsson, som har lavet iscenesættelser i det islandske landskab. Dokk1 er stedet for elevernes iscenesættelser i denne del af udstillingen, og fokus er på det, man gør og kan i netop denne kontekst med masser af bøger og læsemuligheder. Skulpturerne er mere eller mindre temporære og forbinder sig (absurd, følelsesmæssigt eller på anden vis) til kroppen og Dokk1-konteksten.

Udstillende elever til Dokk1 som scene er
Bodil Klarskov Møller, Alberte Dixen, Sigurd Thingholm, Johanne Vium Olsen, Íris Þöll Þórsdóttir, Amalie Kühle.

Udstillings- og undervisningsforløbet er udviklet i et samarbejde mellem Dokk1 og underviser på Aarhus Billed- og Medieskoles BGK, Tanja Nellemann Kruse.

Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK) i Aahus Billed- og Medieskole er et treårigt fordybende kunstnerisk forløb, hvor unge i alderen 16-25 år kan styrke og udvikle deres kunstneriske evner i arbejdet med tegning, illustration, maleri, skulptur, performance, film, tekst mm. De unge arbejder både håndværksmæssigt og konceptuelt, får indblik i kunsthistorien og tilegner sig formidlingsevner. BGK’en er en styrkelse af det kunstneriske, kreative unge vækstlag i Aarhus og en styrkelse af fødekæden. Der er optagelsespræsentation i august 2020.

Aarhus Billed- og Medieskoles BGK er støttet af Aarhus Kommune.